În loc de SPITAL, PALAT ȚIGĂNESC! La doi pași de centrul Timișoarei… VIDEO

2604

Încet dar sigur, în imediata vecinătate a centrului Timișoarei și la câțiva metri de construcția părăsită a Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu” începe să prindă contur un nou palat țigănesc. Este vorba despre clădirea cu laboratorul şi Secţia de Pneumologie care fost retrocedată foştilor proprietari în anul 1995, cumpărată de clanul Cârpaci, care i-a și evacuat de acolo pe copii acum 3 ani.

palat-tiganesc-2

În lipsa oricărei reacții din partea autorităților, noii proprietari au purces la treabă și fac ce știu ei mai bine. Transformă vechea clădire într-un mândru palat țigănesc. Lucrează cu temeinicie, indiferent de vremea de afară, în timp ce la doar câțiva metri o altă construcție, subiect de campanie electorală pentru actualul președinte al Consiliului Județean Timiș și pentru europarlamentarul Daciana Sârbu, treneză de aproape un an și riscă să se transforme într-un eșec răsunător, așa cum s-a întâmplat și cu clădirea în construcție de pe Calea Torontalului.

palat-tiganesc-1

Singura nemulțumire a clanului Cârpaci, legată de noua proprietate din buricul târgului este că nu au acces în curte cu mașina, spațiu fiind prea strâmt pentru așa ceva. Așa că au început să se uite în curtea vecinilor, la Casa Sindicatelor. Sindicaliștii, care le-au aprobat muncitorilor să transporte diversele materiale prin curtea lor speră că vecinii nu râvnesc acum și la clădirea lor. Nu de alta, dar în condițiile în care Primăria Timișoara îi pune acum și pe sindicaliști să plătească impozit în rând cu toată lumea s-ar putea să ajungă la fundul sacului și să cedeze insistențelor, într-o bună zi.

LĂSAȚI UN MESAJ