Ce tendinţe sunt anul acesta în amenajarea băilor

154

Ca și restul casei, acest spațiu ar trebui să reflecte personalitatea proprietarilor.

Dacă ai în vedere o (re)amenajare a casei, camera de baie ar trebui, probabil, să beneficieze de o atenție sporită din partea ta. Asta pentru că era băilor sterile, fără personalitate, a apus. În 2016, designerii vor să apropie cât mai mult acest spaţiu de personalitatea proprietarilor și de restul amenajării casei, folosind îmbinări de stiluri și materiale.

În cele de mai jos găsești cele mai importante trenduri de design ale anului:

1. Metalice moderne:
Popularitatea materialelor metalice în design se menține. Acestea oferă strălucire şi un contrast armonios cu materialele naturale, precum lemnul sau piatra. Diferitele tonuri (auriu, argintiu, platină, inox sau bronz, culori) şi texturi conferă personalitate camerei de baie, regăsindu-se în placări ceramice, mozaic, mânere, picioare de mobilier, obiecte sanitare etc.

2. Culori vii din natură:
O combinaţie cromatică tropicală, alături de nuanțe pastel reprezintă recomandarea pentru obţinerea unei băi feminine, la granița dintre utilitate şi eleganță. Populare în 2016 sunt diferitele nuanțe de roz, alături de verdele tropical, albastrul ciel, lila sau orange. O pată diferită de culoare poate fi dată prin sanitare, accesorii sau chiar şi printr-un prosop.

3. Stilul industrial:
Caracterizat de texturi contrastante, precum lemnul și metalul, stilul industrial va prinde din ce în ce mai mult teren în amenajarea băilor autohtone, estimează designerii. Datorită accentului pe funcționalitate, cei care aleg acest stil optează de regulă pentru cabine de duș, care dau un plus de spaţiu încăperii.

Sursa: imobiliare.ro
Sursă foto: evivo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ