Ce spune ISU Banat despre pensionarul ”uitat” în blocul de pe strada Vaida Voievod nr.1

57

Mai multe surse au transmis presei, joi, că un bărbat ar fi rămas în apartamentul său din blocul de pe strada Vaida Voievod nr.1 de sâmbătă până joi. Așadar, acesta acesta nu ar fi fost evacuat ca ceilalți locatari și ar fi stat în casă până joi. Întrebați despre acest incident, reprezentanții ISU Banat susțin că era imposibil ca omul să fi rămas în apartament atâtea zile fără să fie observant.

”Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare la persoana care ar fi rămas în incinta imobilului din strada Vaida Voievod nr.1 (timp de trei zile, fără să fi sesizat intervenția echipelor operative), facem următoarele precizări: În data de 18.11.2019, echipa de cercetare la fața locului condusă de un procuror, a solicitat efectuarea detecției CBRN la un apartament dintr-un imobil din Timișoara (strada Vaida Voievod nr.1), situat la etajul IV. De îndată, la locul indicat au fost trimise echipajele CBRN din cadrul ISU Timiș și ISU Sibiu care au efectuat activități specifice pentru detecția unor potențiale substanțe toxice. Verificările s-au realizat cu rigurozitate, de la intrarea în imobil și pe fiecare etaj, iar unicele valori de toxicitate au fost identificate într-un apartament situat la etajul IV. Menționăm că în apartamentul în care s-a efectuat deratizarea nu erau persoane. Având în vedere acest aspect, în jurul orei 22:30, s-a dispus evacuarea preventivă a locatarilor din acest imobil. Echipe mixte, formate din polițiști și pompieri, s-au deplasat la fiecare locuință și au discutat cu locatarii despre necesitatea punerii în aplicare a măsurilor de evacuare și de relocare temporara a acestora, până la finalizarea acțiunilor de către echipele specializate. Facem precizarea că pentru informarea locatarilor, personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament existent în imobil. De asemenea, s-a efectuat și verificarea din exterior, pentru identificarea apartamentelor în care ar mai exista persoane (lumini aprinse). Ulterior evacuării locatarilor din imobil, personalul specializat a intervenit pentru aerisirea spațiilor, cu ajutorul motoventilatoarelor, operatiune care presupune un real disconfort din cauza zgomotului generat. Mai mult, în toată aceasta perioadă, la fața locului au fost angrenate forțe și mijloace considerabile pentru gestionarea situației, atât în interior, cât și în exterior (trafic intens). Menționăm totodată că, în toată perioada restricționării accesului în imobil, polițiștii au asigurat paza clădirii, zi și noapte, fără a fi sesizate surse de lumină în clădire sau alte activități care să indice existența altor locatari în interior”, a transmis ISU Timiș.

Contrar declarațiilor ISU Banat, pensionaul le-ar fi delarat chiar el jurnaliștilor aflați în permanență în zonă că a rămas în bloc până joi.

LĂSAȚI UN MESAJ