Ce se va întâmpla cu sediul Bibliotecii Județene dacă Garnizoana va găzdui Muzeul Revoluției? UPDATE: Ce spune Robu

211

Consiliul Județean Timiș avea stabilit ca sediul Garnizoanei, care va fi destinat Muzeului Național al Revoluției, să fie spațiul alocat Bibliotecii Județene. Conducerea Consiliului Județean nu are încă un plan de rezervă pentru spațiul necesar bibliotecii.

”Am vrut să mutăm acolo Biblioteca Județeană. Eu am fost deschis la toate propunerile venite de la primărie și sunt în continuare. Încă nu a ajuns hotărârea consiliului local, cu privire la spațiile puse la dispoziția Consiliului Județean, pentru structurile militare. I-am rugat pe cei de la CMJZ și asociațiile să meargă să vadă acele spații. Așteptăm hotărârea consiliului local, să vedem ce propun ei, inclusiv în contractul de administrare”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

sorin-grindeanu-still023

Reamintim faptul că sediul Garnizoanei trebuie să fie predat Ministerului Apărării, care la rândul său va ceda acest spațiu Ministerului Culturii. Dacă până la sfârșitul anului aceste demersuri nu au loc, Primăria Timișoara va pierde cele 3 milioane de euro alocate Muzeului Național de către Ministerul Culturii.

Din cauza prea puținelor spații disponibile din Timișoara, Biblioteca Județeană nu are în momentul actual un spațiu bine stabilit.

”Aștept părerea structurilor militare, în ceea ce privește spațiile acordate. Îmi doresc respect pentru structurile militare și să fie respectată legea. Vreau ca acele spații să fie cu CF curat și fără sarcini”, adaugă Sorin Grindeanu.

Robu despre proiectul Muzeului Revoluţiei: „Este o anomalie”

Problemele se ţin lanţ în ceea ce priveşte proiectul deschiderii Muzeului Revoluţiei din Timişoara. Asta pentru că autorităţile s-au trezit că este nevoie de încă un aviz, de data aceasta de la Ministerul Educaţiei. Aberant, în opinia primarului Nicolae Robu.

„De la Ministerul Educaţiei este nevoie de un aviz. Este o anomalie, ceva neconstituţional. Cine este proprietar pe acest spaţiu şi ca proprietar nu îşi poate exercita dreptul constituţional până nu spune cineva din minister: Da, se poate! Nu e în regulă aşa ceva. Dacă nu vine la timp avizul există riscul să se piardă banii de la Ministerul Culturii”, a declarat Nicolae Robu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ