Ce proiecte pe bani europeni implementează Timișoara în 2019

186

Executivul Primăriei Timișoara a aprobat bugetul pe anul 2019. Autoritățile și-au propus, potrivit proiectului de buget, să realizeze mai multe obiective pe bani europeni. Proiectele au o valoare de peste 84 de milioane de lei, din care fondurile nerambursabile se ridică la aproape 70 de milioane de lei.

În domeniul Sănătății ar urma să fie implementate proiecte în valoare de 26 de milioane de lei. Șase dintre ele vor fi coordonate de Spitalul Municipal Timișoara, iar alte două de Spitalul de Copii Louis Țurcanu. Sunt proiecte ce vizează dezvoltarea metodelor de combatere a cancerului, dar și dotarea și extinderea unităților de primiri urgențe ale celor două spitale.

Cei mai mulți bani europeni vor fi investiți în reabilitarea termică a blocurilor. Vorbim despre 11,4 milioane de lei, bani ce au fost contractați de primărie pentru izolarea termică a mai multor imobile din oraș.

Tot pe fonduri europene se va moderniza și sistemul de termoficare din Timișoara. Colterm va beneficia de 44,8 milioane de lei de la Uniunea Europeană pentru a-și retehnologiza activitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ