Ce plăți restante are Primăria Timișoara și de unde face rost de bani

99

Visteria Primăriei Timișoara este aproape goală. Mai multe plăți au rămas de achitat după ce bugetul a fost sărăcit. Furtuna din 17 septembrie 2017, care a făcut ravagii de 20 de milioane de lei, și scăderea cotei de impozitare de către autoritățile locale au făcut ca multe contracte să rămână neonorate.

Există însă soluții pentru a ieși din criză. Chiar din această lună, finanțele municipalității vor reveni la normal, spune edilul șef, pentru că se vor plăti impozitele de către persoanele juridice.

”Urmează să încasăm în această lună, din taxe și impozite locale din partea firmelor, o sumă pe care o estimăm la 25 de milioane de lei. Cu acești 25 de milioane, vom putea să plătim tot ce ne apăsa, ce reprezintă datorie mai stringentă. Și intrăm în normalitate”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit edilului, mai sunt de achitat două tramvaie Armonia (1 milion de euro), Colterm mai are de plătit către Eon gaz 7 milioane de lei, și alte restanțe rămân de achitat către Spitalul de Copii și cel de Boli Infecțioase, ”Victor Babeș”.

LĂSAȚI UN MESAJ