Ce-i dorește noului prefect… cel care l-a bătut!

344

La aflarea veștii legate de înlocuirea prefectului județului Caraș-Severin, Florența Maria Albu, cu fostul primar din Moldova Nouă, Matei Lupu, actualul edil al orașului și-a exprimat fără menajamente opinia despre decizia luată printr-o hotărâre în ultima ședință a Guvernului.

Primarul în funcție, Adrian Torma, declară că îi este greu să înțeleagă această propunere având în vedere eșecul la alegerile locale ale candidatului PSD la Moldova Nouă.

”Este greu de înțeles că acest mesaj rezultat din alegerile din 2016 nu a fost perceput la nivelul PSD Caraș-Severin și numesc în această poziție un candidat perdant, dintr-o generație care a reușit performața să mai pună un buchet de flori pe mormântul demnității si verticalității poporului român”, precizează Adrian Torma.

Primarul PNL în funcție consideră că, din punct de vedere politic, nominalizarea lui Matei Lupu pentru funcția de prefect al județului demonstrează o lipsă de maturitate politică modernă la nivel național, iar criteriile de alegere în funcții sunt altele decât cele determinate de meritele obținute.

”În calitate de primar sunt dispus să accept că jocurile politice au nevoie și de astfel de momente, doar că aceste momente dovedesc încă o dată că ne lipsește maturitatea politica modernă, că, deocamdată, nu funcționează meritocrația, nominalizările având alte criterii ascunse opiniei publice”, mai spune primarul din Moldova Nouă.

Deși pentru comunitatea mică pe care o conduce alegerea unui om al locului într-o funcție atât de importantă ar trebui să fie un motiv de bucurie, Adrian Torma dezaprobă această decizie pe care o consideră o ”piesă de teatru falsă” și susține că va lupta ca astfel de momente să nu se mai repete în viitor.

Considerând că fiecare om are dreptul la șansa de a-și repara greșelile trecutului, Adrian Torma i-a făcut și câteva urări noului prefect al județului.

”Îi doresc domnului Prefect Lupu Matei multă înțelepciune, putere de muncă, echilibru în decizii, să dovedească că este reprezentantul Guvernului in teritoriu, să urmărească binele județului nostru, să fie un sprijin pentru toți primarii din județ și, nu în ultimul rând, să facă întreaga comunitate sa fie mândră de reușitele dumnealui!

În relația cu orașul Moldova Nouă îmi doresc să arate respect comunității și ceea ce nu a reușit să realizeze în cei 12 ani de mandat de primar sau eu în primul an de mandat, acum să reușim împreună să punem în aplicare pentru binele comunitații care ne-a onorat cu demnitatea de primar!”, spune Adrian Torma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.