CCR a amânat pentru a 5-a oară deciziile privind modificările aduse codurilor penale

42

Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat pentru a 5-a oară deciziile privind sesizările depuse de către PNL, USR şi de către preşedintele Klaus Iohannis la legile prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Sunt mai multe aspecte asupra cărora au fost formulate obiecții de neconstituționalitate. În primul rând este vorba despre o prevedere referitoare la prescrierea faptelor care se pedepsesc cu închisoare între 10 și 20 de ani. Modificările spun că prescrierea va fi aplcată mai repede, de la 10 la 8 ani.

De asemenea, se prescriu și faptele pedepsite cu închisoare mai mică de 10 ani. Este vorba despre o reducere cu 2 ani a acestor termene – o măsură pe care opoziția a contestat-o și despre care a spus că l-ar avantaja pe Liviu Dragnea, în dosarul privind Tel Drum.

De asemenea, neglijența în serviciu a fost dezincriminată, iar pedeapsa pentru delapidare a fost înjumătățită. Se redefinete abuzul în serviciu, iar funcționarul public care a comis această faptă nu mai poate fi acuzat decât atunci când obține foloase pentru sine.

sursa – stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ