Caz de Cartea Recordurilor. Ce alcoolemie avea la volan o falsă șoferiță din România

480
Caz de Cartea Recordurilor instrumentat de anchetatorii din Iași. O femeie din judeţ s-a ales cu dosar penal şi a fost plasată sub control judiciar după ce a condus un vehicul cu o alcoolemie în sânge incredibilă, des întâlnită în cazurile de pacienţi ce ajung la spital în comă alcoolică.

Petronela Munteanu are 52 de ani şi este originară din comuna Miroslava. Femeia a fost prinsă de poliţiştii din comună conducând un vehicul marca Opel Corsa. Era ora 3.30, pe 9 februarie, când Munteanu a fost oprită de un echipaj de poliţie cu care se intersectase întâmplător în trafic şi care observase că maşina condusă de femeie avea o traiectorie sinuoasă. Când au ajuns la maşină, poliţiştii au găsit-o pe femeia în cauză pe scaunul din dreapta, însă, potrivit informaţiilor de la dosar, aceasta ar fi făcut schimb înainte de legitimare cu unul dintre cei trei pasageri care se aflau în maşină la momentul respectiv. Culmea este că Petronela Munteanu nu are nici permis de conducere.

Surse judiciare au precizat că femeia era conştientă când a fost identificată de Poliţie, însă prezenta semne evidente că s-ar afla în stare de ebrietate. Din acest motiv, oamenii legii au pus-o să sufle în etilotest, valoarea relevată de aparatul Drager fiind de 1,82 mg/l în aerul pur expirat. Ulterior, femeia a fost dusă la spital unde i s-au prelevat două probe de sânge, valorile fiind de 4,67 şi 4,55, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, care conduce investigaţia în acest caz.

„Procurorul de caz a dispus ca inculpata să fie cercetată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile“, a precizat Monica Palaghia, prim-procurorul instituţiei.

Şoferiţa inconştientă nu recunoaşte însă faptele, şi spune că nu se afla la volan atunci când a fost prinsă.

sursa – ziaruldeiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ