VIDEO. Sute de taximetriști au protestat pe străzile Timișoarei. Dispeceratele și aplicațiile pentru comenzi, nefuncționale

361

Sute de taximetriști au pornit într-un marș de protest, miercuri dimineața, pe străzile Timișoarei. Aceștia s-au întâlnit în parcarea stadionului Dan Păltinișanu, de unde au plecat în coloană. Aplicațiile pentru comenzi și dispeceratele nu funcționează în Timișoara.

Șoferii și-au lipit pe geamurile taximetrelor afișe cu mesajul ”Stop pirateriei”. Coloana de mașini va ajunge, până la ora 15, atât cât este programat să dureze protestul, în mai multe zone din oraș. Taximetriștii și-au propus să treacă prin Complexul Studențesc, prin zona centrală și să ajungă în Calea Aradului și pe bulevardul Take Ionescu.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de existența celor care practică servicii de tip car-sharing pentru că, spun ei, este o practică neloială și ilegală, întrucât cei de la Uber sau Taxify nu trebuie să obțină autorizații de funcționare ca ei.

Și în Arad taximetriștii au ieșit la protest. Aici s-au adunat aproximativ 200 de mașini care au pornit în marș. Aceștia merg pe prima bandă de circulație și sunt însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere.

Update: Aproximativ 700 de taximetriști sunt acum la protest, în Timișoara.

Ei au ajuns în zona Bastionului Theresia. Circulația este dată peste cap, iar în intersecțiile pe unde trece coloana se formează ambuteiaje.

foto – Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ