Cascada Bigăr, într-o perdea de gheaţă

767

Valea Minişului este învăluită, zilele acestea, într-o perdea de gheaţă, pentru că temperaturile în zonă au scăzut cu multe grade sub minus, iar şiroaiele de apă s-au transformat în fire de cleştar. Apa, care se prelinge pe muşchiul gros şi mereu verde al celei mai frumoase cascade din lume (n.r. Bigăr) a îngheţat din cauza gerului şi a vântului tăios, iar perdeaua de gheaţă îmbracă stâncile, din jurul acesteia în coloane de ţurţuri. Turiştii care ajung pe Valea Minişului au prilejul să vadă un spectacol inedit oferit de natura Banatului de Munte la sfârşit de ianuarie calendaristic.

Valea Poneasca este o localitate în judeţul Caraş-Severin, situată la 10 km de Anina şi 20 de Bozovici, între primul şi cel de-al doilea sector de chei ale râului Miniş, înainte ca apele să formeze lacul de acumulare Cerbu cunoscută sub denumirea de Gura Golâmbului.

Localitatea este compusă dintr-o tabără pentru copii, nefuncţională în prezent, nişte case în stare avansată de degradare, un canton silvic şi un fost restaurant. Sus pe deal se găseşte o plantaţie de zmeură. Are staţie de autobuz. Este punct de plecare turistic spre Lacul Buhui, Peştera de la Captare şi cascada aferentă, lacul Cerbu, Cheile Minişului, poienile Liciovacea şi Blezovacea, Rezervatia Cascada, Peştera şi Izbucul Bigăr (7 km).

Sursa: Radio Reşiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.