Câţi bani vei primi ca voluntar în armată?

15003

Pe 1 ianuarie 2017 a intrat in vigoare legea rezervişilor voluntari. MApN anunţă că în acest moment nu se pune problema reluării stagiului militar obligatoriu şi că voluntarii rezervişti urmează să primească, pe toată perioada în care vor beneficia de acest statut, 10 la sută din salariul de bază.

Normele metodologice de aplicare a legii vor fi emise în termen de cel mult 90 de zile, după care Ministerul Apărării Naţionale (MApN) va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari.

Normele de aplicare a Legii sunt în curs de finalizare şi vor intra in vigoare în primul trimestru din anul 2017. Ulterior, MApN va încheia contracte cu aproximativ 2.900 de rezervişti voluntari, din care circa 2.300 de soldaţi şi gradaţi, 400 de subofiţeri şi maiştri militari şi 200 de ofiţeri.

9 COMENTARII

  1. Din ce am auzit salariul unui soldat profesionist, deci angajat cu contract, este putin peste 900 lei in mana, la care se adauga norma de hrana de aproape 1000 lei in mana, deci in total cam 1900 lei net/luna. Venitul creste in ani de serviciu, dar se opreste pe la 2300 – 2400 lei net/luna. La soldati rezervisti, se dau venituri similare cu cel angajat, doar pe perioada cand desfasoara activitate militara, iar in perioada cand nu are treaba cu armata primeste o suma modica, cam 90 lei net/luna (10% din solda de soldat).

  2. Pentru tot personalul militar inscrierile se fac doar la birourile de informare si recrutare din resedintele de judet de domiciliu. Inca nu au inceput inscrierile, deoarece nu au aparut normele de aplicare a legii, norme care se emit prin ordinul ministrului apararii si se publica in Monitorul Oficial, caci nu au caracter secret. Aproape sigur se vor cere cel putin 10 clase absolvite, preferati fiind cei cu liceu, chiar fara bacalaureat si vor trece prin testul psihologic si prin probele sportive, dar inca nu se stie cat vor fi de severe.

  3. Buna ziua .Numele meu este Ionut Petrache am varsta de 35 ani casatorit cu 2 copii.Am stagiul militar obligatoriu satisfacut in perioada 2001-2002.Sunt absolvent al scolii postliceale sanitare CAROL DAVILA -PITESTI cu specialitatea asistent medical generalist medicina generala .Asi vrea sa stiu daca se poate unde ma pot incadra in Mapn.Locuiesc in RM VALCEA impreuna cu familia .MULTUMESC!

  4. salut Ionut,sfatu meu este sa urmezi un curs de sanitar mapn tinand cont ca ai terminat postliceala de asistent, e de scurta durata si beneficiiile financiare sunt mai mari..du-te la Biroul de Informare si Recrutare din Ramnicul Valcea si intereseaza-te!! multa bafta…

LĂSAȚI UN MESAJ