Căsătorie de conveniență, încheiată în Timiș, între un pakistanez și o româncă

915

Migranții fac tot ce pot pentru a rămâne în România. Unii ajung chiar să își ia soții românce doar pentru a sta aici. Asta au descoperit polițiștii de la Seviciul de Imigrări din Timiș. Un pakistanez de 42 de ani a luat de nevastă o româncă de 61 de ani, însă dragostea a lipsit de la ”ceremonie”.

”În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul din Pakistan s-ar fi cunoscut cu o femeie din România de 61 de ani, prin intermediul unei cunoștințe comune, iar după ce au ținut legătura prin telefon, au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în România.

Astfel, la sfârșitul lunii septembrie a anului 2018, cei doi au încheiat căsătoria, iar l-a începutul lunii octombrie s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiș, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale”, spun polițiștii.

Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi. Toate aceste aspecte, au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene.

”Urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere a cetăţeanului pakistanez în România, iar pe numele acestuia, a fost emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Nemulțumit de decizia polițiștilor de imigrări, străinul a contestat măsura în instanță, iar pe parcursul judecății decizia de returnare s-a suspendat.

La data de 15 ianuarie instanța a hotărât că cele constatate de polițiști sunt temeinice și a dispus ca bărbatul să părăsească terioriul României, în baza deciziei de returnare”, mai spun oamenii legii.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.