Care oraș din Vest este cel mai sigur din România! Pe ce loc este Timișoara?

2869

Conform unei cercetării storia.ro, la care au participat peste 93.500 de persoane din toată ţara, Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă, iar zonele cele mai sigure din orașul de pe Criș sunt Calea Aradului, Nufărul şi Centru Civic. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi pe locul cinci Timişoara, scrie capital.ro Oraşele cu grad ridicat al siguranţei au şi un Produs Intern Brut ridicat şi o rată a şomajului scăzută, de sub 4%.

Banatul are reprezentanți și la polul diametral opus pentru că oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Suceava, Satu Mare, Bacău, Alexandria, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă la nivel de regiuni istorice, fiind urmată de Crişana şi Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.

Studiul privind siguranţa, publicat de colegii de la capital.ro, face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017. Între criteriile de evaluare se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Sursa: capital.ro
Foto: Claudiu Oros (www.oradeainimagin.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ