Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber a adunat peste 300.000 de spectatori în Parcul Rozelor

284

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber, poveste care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de când colindă țara, a poposit la Timișoara, în Parcul Rozelor, între 11 – 16 iulie.

În al patrulea an consecutiv de proiecții la Timișoara, vreme de șase seri, spectatorii au putut viziona filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar. Programul festivalului a inclus unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului. Acestea au putut fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² și singurul proiector digital mobil din țară, de 17.000 lumeni.

Peste 15.000 de spectatori timișoreni au participat la proiecțiile din Parcul Rozelor, transformat în sală de cinema în aer liber.

Filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare pentru toate gusturile şi vârstele, au fost:

11 iulie: PERFECT STRANGERS, în regia lui Paolo Genovese, distins cu Premiul Juriului la Tribeca Film Festival și Cel mai bun scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Cairo.

12 iulie: HELL OR HIGH WATER, în regia lui David Mackenzie cu 4 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes.

13 iulie: THE SALESMAN, în regia lui Asghar Farhadi a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor la Cannes 2016.

14 iulie: EU, DANIEL BLAKE, în regia lui Ken Loach, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Outstanding British Film of the Year și premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin.

15 iulie: MOONLIGHT, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

16 iulie: VIAȚA MEA DE DOVLECEL, în regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și este câștigător al premiului pentru Cel mai bun film de animație la European Film Awards.

Caravana continuă la Sibiu iar programul poate fi văzut aici: www.cinemainaerliber.ro

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber a fost organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei; proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ