Un câine obligă Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri la plata unor daune morale de 10.000 de lei unui timișorean

366

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a fost obligată să îi achite unui şofer daune morale şi materiale. Asta după ce șoferul a dat staul în judecată, pentru că a lovit un câine pe autostrada Arad-Timişoara, potrivit antena3.ro.

În august 2014, Marius Pop se întorcea din concediu împreună cu soţia şi copilul de un an. Bărbatul circula pe autostrada Arad – Timişoara şi mai avea câţiva km până acasă, când a lovit în plin un câine ciobănesc ajuns pe autostradă.

După incident, a sunat la 112 pentru a se lua măsuri de eliberare a autostrăzii, în condiţiile în care cadavrul animalului era un pericol pentru ceilalţi şoferi.

În urma incidentului de pe autostradă, timişoreanul a acționat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), cum se numea instituţia la vremea respectivă. În cadrul procesului, timişoreanul a cerut daune materiale de 14.000 de lei (valoarea avariilor la autoturism) şi daune morale de 10.000 de lei.

Recent, bătatul a avut câştig de cauză la Tribunalul Timiş, obligând statul să îi plătească 14.000 de lei – reparaţiile maşinii şi 10.000 de lei daune morale.

sursă: livearad.ro

LĂSAȚI UN MESAJ