Când vor scăpa timișenii de problemele în furnizarea gazelor naturale

47

O problemă care persistă de mai mult timp în județul Timiș este pe cale de a-și găsi rezolvarea, anunță autoritățile. Este vorba de conducta de gaze naturale Foeni-Partoș, unde, în luna mai, ca urmare a unei avarii, în zona Cruceni – Grăniceri – aproape de un dig de retenție aferent râului Timiș, localitățile Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița au fost în pericol de a rămâne fără gaz, în unele din acestea fiind chiar întreruptă furnizarea o perioadă de timp.

A fost întrunit atunci Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Au fost prezenți și reprezentanții furnizorului de gaz, care au promis rezolvarea problemei prin unele lucrări de reparații. Au reușit să obțină avizele și au demarat munca în 5 august, care se va încheia în 14 august. A fost găsită însă o altă avarie, în zona comunei Livezile.

”Se va efectua reparația necesară și în această zonă, estimându-se finalizarea lucrării în data de 25 august, după care se vor realiza probele de presiune. Până la urmă, demersurile Instituției Prefectului, au avut efect, pentru ca cetățenii din Deta, Banloc, Denta, Voiteg și Moravița să nu mai fie în pericol să li se întrerupă alimentarea cu gaz metan, mai ales că se apropie și sezonul rece”, a transmis Prefectura Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ