Polițiștii din Timiș așteaptă, și ei, noile pistoale Beretta. Până atunci, colegii din Capitală au fost nevoiți să le… înapoieze

104

Sute de polițiști din Timiș vor primi în perioada următoare pistoale Beretta noi, cumpărate prin programul de înlocuire a vechilor arme, tip Carpați. Nu se știe însă exact când vor intra în dotarea oamenilor legii, având în vedere că fiecare beneficiar are nevoie de un instructaj.

De altfel, președintele Sindicatului Europol, Cosmin Andreica, susține că tocmai din cauza lipsei instructajului, cei 100 de polițiști din Capitală, care au primit noile pistoale din partea ministrului Marcel Vela au fost nevoiți să predea armele după ceremonie.

O sursă „Adevărul” a dezvăluit că după ceremonia festivă cu ocazia căreia au fost înmânate primele 100 de arme poliţiştii beneficiari au fost nevoiţi să le predea, urmând să le primească efectiv şi să le poată folosi doar după ce este urmată procedura legală, care presupune instructajul de utilizare, inclusiv trageri în poligon. Sursa citată a mai declarat că din cele 10.000 de pistoale Beretta intrate în stocul Poliţiei Române, până în 10 august 2020 au fost predate efectiv poliţiştilor din stradă doar 93 de pistoale noi.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), Iulian Surugiu, a confirmat pentru „Adevărul” că poliţiştii care au primit noile pistoale din mâna ministrului Marcel Vela nu au putut folosi armele imediat după ceremonie întrucât nu aveau făcut instructajul. „Le-o fi dat ca să dea ministrul un «mesaj» că pistoalele poliţiştilor vor fi schimbate. Nu am intrat în bucătăria lor“, a declarat preşedintele SNAP, potrivit căruia Poliţia Română a început, de luni, 10 august, să distribuie primele pistoale către Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov, urmând ca în perioada următoare să primească noile arme şi alte Inspectorate de Poliţie Judeţene din ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ