Când va avea Timișoara o nouă maternitate?

314

După mai bine de opt ani de la lansarea, în mediul politic local, a promisiunii de construire a unei maternități noi la Timișoara, speranțele ca respectiva clinică să ,,răsară” la orizont sunt încă în ceață. Povestea a început în mandatul de președinte al Consiliului Județean Timiș al lui Constantin Ostaficiuc, fostul lider județean al PDL, între timp retras din politică, și a continuat în mandatele de președinți, foști sau actuali ai CJT, ale lui Titu Bojin, Sorin Grindeanu și Călin Dobra.

Între timp, Grindeanu a ajuns prim-ministru și, măcar din această postură, ar fi de așteptat ca promisiunea ridicării, în câțiva ani, și nu la ,,Paștele Cailor” a atât de necesarei maternități în Timișoara, să se materializeze. Dacă Grindeanu ar avea, firește, determinarea fostului premier pedelist Boc, care a alocat Clujului natal o ,,grămadă” de investiții de amploare de la bugetul de stat.

interviu-craina-18-noiembrie-4Cert este că, în momentul de față, singurul om care mai crede cu putere în construirea, în următorii doi ani, a maternității cu pricina este Marius Craina, managerul Spitalului Județean din Timișoara.

Într-un interviu acordat publicației noastre acesta a declarat că ,,noua maternitate va fi construită, negreșit, în apropierea spitalului județean, și că banii vor veni fie din fonduri europene, prin parteneriatul româno-maghiar destinat fondurilor de la UE pentru sănatate, fie cu bani de la bugetul de stat, în combinație cu fonduri provenite de la Consiliul Județean Timiș”.

Nu ne rămâne decât să tragem speranța că optimismul învederat al reputatului medic timișorean va fi confirmat, cât de curând, de realitățile politice locale și, mai ales, de la centru!

LĂSAȚI UN MESAJ