Când “prinzi” strada cu telefonul

21

Vineri, 19 aprilie 2019, de la ora 18:30, la librăria Cărturești Mercy va avea loc deschiderea unei expoziții inedite, realizată de Dragoslav Sekulić și Sorin Suciu.

Cei doi propun o expoziție de fotografie de stradă, în care toate imaginile sunt realizate cu telefonul mobil. “Expoziția nu reprezintă o apologie adusă miniaturizării tehnologiei contemporane, ci un exercițiu de privire realizat în spațiile conviețurii noastre urbane. Cum o mașină secvențială de privit care să extragă ineditul din cotidian încă nu a fost realizată de către inginerii specialiști în inteligență artificială, cei doi fotografi și-au luat instrumentele cotidiene cele mai banale și au pornit într-un demers exploratoriu, lipsit de o destinație finală. Dacă nomofobia reprezintă teama de a rămâne fără telefonul mobil, noua angoasă existențială a omului modern, kallofobia ar putea desemna frica de frumos, de ceea ce ar putea părea neobișnuit sau extraordinar în spațiul cotidian. Fără a avea pretenția de a oferi tratamente garantate, fotografii vă invită la o terapie vizuală individuală sau de grup (la vernisaj) în Librăria Cărturești”, se spune în comunicatul de presă.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 19 aprilie-17 mai 2019. Mai multe fotografii realizate de autori în aceeași manieră puteți găsi și aici:

https://www.instagram.com/drago_slav/
https://www.instagram.com/sorin_suciu/

LĂSAȚI UN MESAJ