UPDATE. Trenul Iași – Timișoara și-a reluat drumul FOTO

207

UPDATE. Traficul feroviar între staţiile Coldău – Beclean pe Someş a fost redeschis la ora 15.35, pe firul I, primul tren care va tranzita această zonă fiind trenul IR 1833, care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord.

”Pentru eliberarea gabaritului şi redeschiderea circulaţiei pe firul I, SRCF Cluj a acţionat în zona trecerii la nivel cu o echipă de peste 50 de angajaţi de la divizia Linii, care au intervenit cu utilaje de mica mecanizare şi motostivuitoare pentru ridicarea şi scoaterea materialului lemnos răsturnat pe liniile de cale ferată”, informează CFR. Personalul feroviar continua operaţiunile de intervenţie şi pe firul II, unde se acţionează pentru ridicarea şi repunerea pe şină a vagonului deraiat cu o macara de mare tonaj, astfel încât traficul feroviar să fie reluat şi pe firul II în condiţii de siguranţă.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Încă un accident feroviar pe căile ferate din România. De această dată s-a produs în județul Cluj, dar sunt afectate și două trenuri care fac legătura între Timișoara și Iași.

Impactul a fost între un tren de călători și un camion care transportă lemne. Circulația feroviară este blocată între stațiile Coldău – Beclean și afectează mai multe trenuri, printre care și cele două care vin sau pleacă din Timișoara.

Din primele informaţii primite de la faţa locului, în urma impactului, 5 călători din tren au suferit răni uşoare, şoferul TIR-ului a rămas încarcerat în cabină, iar primul vagon din compunerea trenului a deraiat de pe ambele osii.

”La faţa locului au ajuns deja reprezentanţii Regionalei CF Cluj, care acţionează pentru degajarea liniilor de cale ferată şi repunerea pe şină a vagonului deraiat, precum şi reprezentanţii ISU şi SMURD pentru acordarea primului ajutor persoanelor rănite.

În intervalul orar necesar operaţiunilor de intervenţie pentru retragerea tirului din zona de siguranţă feroviară, repunerea pe şină a vagonului deraiat şi eliberarea gabaritului, 2 trenuri de călători – IR 1833 şi R 4102 – sunt oprite temporar în staţiile Beclean pe Someş şi Coldău”, a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR Infrastructură.

Iată trenurile oprite temporar:

– IR 15830, Cluj Napoca – Bistrița Nord implicat în coliziune

– IR 1833 Iași – Timișoara Nord, staționează în Beclean pe Someș

– IR 1834 Timișoara – Iași, staționează în Coldău

– R 4102, Cluj Napoca – Bistrița Nord, staționează în Coldău

 

LĂSAȚI UN MESAJ