Când poți primi rapelul dacă te-ai îmbolnăvit după vaccinare. Câți români sunt în această situație

53

Mulți români au avut probleme între cele două doze de vaccin anticoronavirus. După ce s-au imunizat prima dată, au contractat virusul și nu au mai putut să facă rapelul. Valeriu Gheorghiță, omul care coordonează campania națională de vaccinare, a vorbit despre această situație și a explicat cum trebuie procedat în acest caz.

„Dacă persoana respectivă este cu stare generală bună, este afebrilă, debarasată de virus, având test negativ, se poate vaccina oricând în acest interval după vindecare, însă este bine să lăsăm imediat după vindecare o perioadă de circa 10-14 zile, perioada de convalenscență, în care este important să se definitiveze, să se remită toată reacția inflamatorie de după boală și sigur, ulterior, persoana respectivă se poate vaccina. Deci un interval de circa două săptămâni de la momentul vindecării este rezonabil pentru a se vaccina”, a afirmat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

„Să știți însă că majoritatea au fost forme asimptomatice sau minim simptomatice, forme ușoare, acele persoane fiind diagnosticate de cele mai multe ori cu ocazia unor testări periodice, și nu pentru că aveau o simptomatologie caracteristică de COVID-19”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

LĂSAȚI UN MESAJ