Amendă pentru hrănirea porumbeilor din centru. Timișorenii nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor pentru animale de companie

1026

Noul regulament pentru deţinătorii de animale de companie din Timişoara prevede că nu mai este nevoie de acordul vecinilor în acest sens, iar animalele pot călători, cu bilet, în mijloacele de transport în comun.

Mai mult, asociaţiile de proprietari vor putea ţine pe perioadă determinată câini sau pisici, în spaţii comune, cu obligaţia de a înregistra, deparazita, vaccina şi steriliza animalul. Vor rămâne însă în vigoare multe dintre contravenţii, astfel încât animalele să nu provoace disconfort celorlalţi locatari.

Cei care ies la plimbare cu un câine pe care îl lasă liber şi nu îl ţin în lesă riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 800 de lei. La fel şi cei care nu au carnetul de sănătate să facă dovada vaccinărilor ori cei care intră cu câinii în locurile de joacă pentru copii.

Vecinii deranjaţi vor putea face reclamaţii la Primărie şi Poliţia Locală, dar şi proprietarii de animale care se simt hărţuiţi. Dacă nu curăţă dejecţiile animalelor scoase la plimbare, timişorenii riscă sancţiuni cuprinse între 800 şi 1.000 de lei.

De asemenea, câinii vor putea călătorii cu mijloacele de transport în comun din Timişoara. Câinii de talie medie şi mare trebuie ţinuţi în lesă şi vor purta botniţă. Câinii de talie mică trebuie ţinuţi în lesă, pot fi ţinuţi în braţe sau în cuşcă de transport. Pisicile sau alte animale mici vor fi ţinute în cuşcă sau geantă de transport, mai spune regulamentul. Proprietarul unui câine de talie medie sau mare trebuie să aibă bilet şi pentru animal când călătoreşte cu tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul.

Regulamentul mai prevede o amendă de 100 de lei aplicată celor care hrănesc porumbeii din centru.

LĂSAȚI UN MESAJ