Canalizarea este de vină pentru haosul din trafic. Robu: „Există soluţii!”

683

Timp de câteva ore, Timişoara a fost aproape blocată, cozile de maşini fiind enorme în mai multe puncte din oraş, în special după ce pasajele au fost inundate. Canalizarea este de vină, spune primarul. Acest lucru nu este o surpriză pentru timişoreni, care ştiu de mulţi ani că sistemul de scurgere a apei de pe străzile oraşului este învechit şi nu face faţă debitului.

„Canalizarea este prea veche. Debitul apei adunate în urma ploii a fost de 12 ori mai mare decât în mod normal. Sistemul de canalizare nu poate prelua toată apa. Şi în Budapesta sau Viena, când plouă extrem de mult, sistemul nu face faţă”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Soluţii?

„Nu există. Nu există decât soluţii radicale. La care vom apela. La Jiul deja se lucrează, nu vor mai fi astfel de probleme. Şi la Popa Şapcă vor dispărea aceste probleme, dar în timp. La celelalte două (n.r. – pasajele de pe Gheorghe Lazăr şi Piaţa 700) tot soluţii radicale există”, a explicat Robu.

Ciudat este că, deşi de fiecare dată când plouă pasajele din oraş se inundă, nici administraţia Ciuhandu şi se pare că nici administraţia Robu nu reuşeşte să găsească soluţii pentru a împiedica inundaţiile.

LĂSAȚI UN MESAJ