Campusul de la Liceul Lenau nu se poate construi fiindcă Ministerul Educaţiei nu şi-a stabilit încă strategia pe 2017

245

Urmare a situației deplorabile a infrastructurii școlare, deputatul FDGR, Ovidiu Ganț, a adresat o întrebare doamnei ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, referitoare la accesarea de fonduri europene pentru construcția de școli.

Gant la degustare de carnatiDin răspunsul doamnei ministru rezultă că nici până în prezent Ministerul Educației nu a finalizat strategia națională pentru infrastructura școlară. În consecință, administrațiile locale nu pot depune cereri în acest sens.

Aceasta înseamnă că nu va exista o soluție relativ rapidă în ceea ce privește construcția unei noi clădiri pentru clasele 0 – 8 de la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara, astfel încât elevii acestei școli să nu mai fie obligați să învețe în spații improprii, cum ar fi: foste încăperi de internat sau birouri ale RATT.

OG

„Sper ca autoritățile locale să aibă totul pregătit pentru momentul lansării apelurilor de proiecte. Totodată voi cere ministrului educației – așa cum am făcut și cu ultimii trei predecesori ai săi – să finalizeze strategia pentru ca absorbția de fonduri europene să poată începe. Actualul exercițiu bugetar a început în 2014, dată la care ar fi trebuit să avem și această strategie finalizată. Din nefericire nici aceasta nu va rezolva situația de la liceul Nikolaus Lenau, decât doar peste câțiva ani“, a declarat deputatul FDGR, Ovidiu Ganț.

LĂSAȚI UN MESAJ