Campioana a câștigat prima bătălie din Superligă

130

Început perfect de campionat pentru cea mai bună echipă timișoreană a ultimilor cinci ani. Rugbiștii au triumfat în prima bătălie a Superligii, 23-15 în compania rivalei din nord, CSM Știința Baia Mare.

Campioana României la rugby și-a respectat statutul de principală favorită la câștigarea unui nou titlu și a început în forță Superliga. Băieții din Ronaț au depășit gruparea băimăreană cu 23-15 (3-5) în meciul lor de debut din etapa secundă. O victorie care le-a potolit setea de revanșă bănățenilor după ce pierduseră disputa din Cupa Regelui cu maramureșenii.

Tevita Manumua și Brian Sefenaia au înscris două eseuri pentru gazde, Luke Samoa și-a trecut în cont două transformări și o penalitate, iar Jody Rose a semnat două penalități. Ca de obicei Timișoara a avut și o eliminare, Valentin Popârlan fiind cel pedepsit pentru o infracțiune la jumătatea partidei.

Timișoara Saracens: Badiu, Rădoi, Doge – Mureșan, Popârlan – Morrison, Rus, Stewart – Seniloli, Rose – Tangimana, Sefanaia, Manumua, Helu – Samoa.

În runda a treia a campionatului echipa timișoreană va juca la București, contra CSM-ului. Va fi o primă reîntâlnire interesantă cu foștii oameni de bază din Ronaț, Stelian Burcea, Vali Calafeteanu, Paula Kinikinilau sau Daniel Carpo; rugbiști ce sunt înregimentați acum în teamul lui Eugen Apjock, după ce au câștigat trofee cu Timișoara.

În celelalte meciuri ale rundei, Universitatea Cluj – CSM București 12-50 și Poli Iași – Steaua București 20-47.

LĂSAȚI UN MESAJ