Timișorenii au încheiat cu puncte al doilea eșec românesc la Eurobasket 2017

99

Naționala României nu a avut mai mult noroc nici la al doilea meci de la Eurobasket 2017. Timișorenii Alexandru Olah și Octavian Popa-Calotă au marcat împreună 12 puncte în eșecul cu Croația, 74-58.

După dușul rece cu Cehia din debutul lui Eurobasket 2017, România a avut o misiune mult mai dificilă contra Croației. O națională alcătuită pe scheletul celor trei jucători din campionatul profesionist nord-american NBA și obișnuită cu fazele superioare ale competițiilor europene și mondiale. Un adversar cu pedigree, ce este cotat cu șansa a doua la câștigarea grupei C de la Cluj-Napoca.

Împinși de la spate de 6.000 de spectatori, tricolorii au avut un start fulminant, un 10-0 după primele 4 minute. Elanul României s-a stins și până la finalul parțialului croații au preluat conducerea cu 20-12. Până la pauza mare, diferența croaților a mai crescut puțin pentru un 42-29. Naționala condusă de Marcel Țenter s-a zbătut să rămână aproape de adversar și sfertul trei l-a încheiat la -15: 57-42.

Ultimul parțial a găsit o națională curajoasă care a încercat să reintre în joc și pentru câteva minute a stat la 10 puncte lungime. Până la urmă sfertul le-a aparținut tot croaților: 17-16 și final 74-58.

Pivotul timișorean Alexandru Olah a fost unul dintre principalii marcatori ai României, cu 8 puncte și 3 recuperări în cele 20 de minute petrecute în teren. Fundașul celor de la BC SCM Timișoara, Octavian Popa-Calotă, a adunat 4 puncte, o recuperare și o pasă decisivă în 15 minute petrecute pe parchet. Principalul maarcator al României a fost și de această dată Vlad Moldoveanu cu 14 puncte, urmat de Mandache (9 puncte), Paliciuc (7 puncte), Baciu (6 puncte), Nicolescu (4 puncte), Torok (3 puncte), Kuti (3 puncte). De la Croația s-a remarcat vedeta NBA Bogdanovic – 21 de puncte și Saric – 11 puncte și 10 recuperări.

După primele două zile România este codașa grupei alături de Ungaria, singurele fără nicio victorie. Spania conduce grupa cu punctaj maxim și un coșaveraj de speriat 192-116. Croația are și ea două victorii, Muntenegru și Cehia au câte una.

Celelalte rezultate ale zilei din grupa C: Muntenegru – Ungaria 72-48, Spania – Cehia 93-56. Duminică este zi liberă iar programul de luni aduce meciurile: Ungaria – Cehia, Muntenegru – Croația, România – Spania.

baschet-2

LĂSAȚI UN MESAJ