14.5 C
Timișoara
vineri 1 decembrie 2023

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș dorește o colaborare mai strânsă cu statul Qatar

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Statului Qatar, sub egida Ambasadei Statului Qatar în România, au organizat un deosebit de oportun Forum de Afaceri. Deși totul s-a petrecut sub formă virtuală s-au reunit la aceiași „masă de lucru” din fața monitoarelor cei ce au ceva de spus în domeniul afacerilor dintre județul nostru și statul din Golf.

Evenimentul a avut ca principal scop dezvoltarea și promovarea schimburilor comerciale bilaterale cât și identificara de oportunități de afaceri și proiecte de investiții pe cele două piețe și s-a adresat cu prioritate companiilor românești care activează în sectoare de activitate cu un important potențial de cooperare oferit de piața din Qatar, respectiv:
– Agricultură – exportatori de produse agroalimentare care pot oferi continuitate în furnizare și condiții de refrigerare (carne de oaie/miel congelată, legume, fructe, cereale, zahăr, ulei, alimente de bază)
– Energie din surse neconvenționale
– IT & Inteligență Artificială
– Sectorul industrial
– Turism și HoReCa
– Securitate cibernetică – schimburi de experiență, cursuri de specializare
Discuțiile au fost deschise de președintele CCIA Timiș Florica Chiriță și de E.S. Osama Yousef A.A. Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar în România.
Ca reprezentant al CCIAT, Cristina Bădulescu a făcut o amplă punere în temă a potențialului ofwerit de parte română prin citarea a „10 motive pentru afaceri în Județul Timiș”.
Au mai fost luate în discuție principalelor oportunități de afaceri oferite de Statul Qatar. Această sinteză a fost oferită de Mohammed al Mulla ce se ocupă cu probleme de investiții din partea Qatar-ului.
În continuarea forumului economic s-au prezentat reciproc companiile românești ce doresc o colaborare dar și companiile din Qatar ce doresc parteneriate și investiții în variate domenii economice.
Ca un final al acestui prim contact concret între părți au fost stabilite etapele următoare de colaborare. Un punct important va fi organizarea în anul 2024 de misiuni economice la Doha și Timișoara de către cele două părți.

Alte subiecte :

Citește și :