Calvisano își anunță pretențiile în duelul de sâmbătă cu Saracens

108

Testul primăverii pentru rugby-ul timișorean îl reprezintă duelul contra lui Calvisano din barajul Challenge Cup. ”Vrem un scor strâns la Timișoara”, își anunță intențiile războinice italienii prin vocea românului Florin Vlaicu.

Campioanele României și Italiei se întâlnesc sâmbătă în prima manșă a barajului de calificare în Challenge Cup. Pentru SCM Timișoara Saracens acesta reprezintă cel mai important meci din istorie, miza partidei și valoarea adversarului fiind de departe cele mai ridicate. Italienii vin la Timișoara cu intenția declarată de a înclina balanța de calificare în favoarea lor.

Calvisano îi are în lot pe doi internaționali români apreciați la ultimul campionat Mondial, centrul Florin Vlaicu și mijlocașul la grămadă Florin Surugiu. Doar primul va fi folosit împotriva lui Saracens pentru că Surugiu nu are drept de joc. În schimb principalul marcator al naționalei este în formă maximă și promite o evoluție pe măsură pe Dan Păltinișanu.

”Pentru meciul de sâmbătă, din deplasare ne dorim să facem un scor cât mai strâns, chiar dacă pierdem, să fie la puncte cât mai puține, ca să putem recupera diferența în meciul de pe teren propriu. Suntem conștienți că va fi greu, Timișoara este o echipă puternică, însă noi ne vom juca șansa.

Va fi un meci interesant pentru că sunt prieten cu mulți dintre băieții de la Timișoara. Cu unii dintre ei vorbesc aproape zilnic. Suntem jucători profesioniști și trebuie să ne facem datoria față de clubul la care evoluăm”, a subliniat Vlaicu în presa din Italia.

Partida tur dintre Timișoara și Rugby Calvisano se joacă sâmbătă, ora 15, pe arena Dan Păltinișanu. Returul se joacă două săptămâni mai târziu, în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ