Ţările Europei, la Muzeul Satului Bănăţean. Se apropie Ziua Europei!

261

Peste o lună, la Timişoara se va sărbători Ziua Europei. Iar anul acesta momentul va fi marcat de două ori, în două zile diferite. Primele evenimente au loc în 7 mai, la Muzeul Satului Bănăţean, iar apoi, în 9 mai, Ziua Europei va fi sărbătorită şi în centrul Timişoarei.

La Muzeul Satului Bănăţean mai multe ţări membre UE îşi vor instala standuri unde curioşii pot afla despre tradiţiile statului respeciv. Timişorenii vor putea vedea ţinute populare specifice ţărilor europene sau vor afla care sunt obiceiurile culinare.

Începând de la ora 10:00, pe parcursul întregii zile de 7 mai, cei care trec pragul Muzeului Satului Bănăţean vor avea parte de concerte de muzică populară, rock sau uşoară, dar şi de mai multe sesiuni de dansuri, de la sportiv, la street dance sau pop. Din program nu lipsesc piesele de teatru puse în scenă de păpuşarii de la Merlin.

Peste două zile, în 9 mai, timişorenii au parte de a doua parte a sărbătorii Zilei Europei. Dimineaţa, de la ora 10:00, în Parcul Central, la statuia Ostaşului Român, va avea loc un ceremonial militar şi se vor depune coroane de flori. De la ora 18:00, la Galeria Pro Armia, se va desfăşura o expoziţie de pictură. Seara, distracţia se mută în Piaţa Victoriei. Între orele 19:00 şi 22.00, aici va avea loc un concert de muzică pop organizat de Primăria Timişoara. Autorităţile nu au anunţat însă şi cine va urca pe scenă. Probabil va fi o surpriză!

LĂSAȚI UN MESAJ