Calvarul locuitorilor din cartierele noi ale Girodei, aproape de final

202

În ultimii 10 ani, comunele din preajma Timişoarei au fost luate cu asalt de cei care doreau să se mute din oraş la ţară. Aşa s-a întâmplat şi cu comuna Ghiroda. Zeci de persoane au investit sute de mii de euro, au cumpărat sau ridicat vile şi au sperat la un trai decent, departe de forfota oraşului.

Problemele au apărut imediat. Străzile nu au fost asfaltate, deşi autorităţile din Ghiroda le-au tot promis asta oamenilor. Schimbarea în bine a venit odată cu noua administraţie.

Actualul primar, Ionuţ Ştănuşoiu, a înţeles că dezvoltarea comunei nu se poate realiza decât prin punerea la punct a infrastructurii rutiere din zonele noi.

„Anul trecut am asfaltat 60 de străzi, toate în zonele noi. Mai avem încă 14 străzi, tot în aceste cartiere noi, pentru care avem totul pregătit şi vor intra anul acesta în asfaltare”, spune edilul din Ghiroda.

De asemenea, anul acesta se lucrează la întocmirea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru alte 20 de străzi. Dacă licitaţiile merg bine, fără contestaţii, atunci acestea vor fi asfaltate anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ