Călătorie muzicală în pas de flamenco, salsa și rumba

110

Nu  este decât o provocare pe care Sandra Carrillo, o tânără artistă din Barcelona o lansează publicului din Timișoara, duminică, 2 aprilie, de la ora 18.00, în sala Studio a Casei Artelor. Este vorba despre un workshop pe ritmuri spaniole și cubaneze, o întâlnire în care personaje centrale vor fi flamenco, rumba sau salsa. Evenimentul, la care intrarea este liberă, este organizat cu sprijinul Consulatului Onorific al Spaniei la Timișoara

Noi, spaniolii, ne simţim mândrii de moştenirea noastra culturală: de caracterul nostru spaniol, de limbă, de mâncare şi bineînţeles, de muzica noastră – rumba, flamenco şi melodiile tradiţionale spaniole.Totuşi, nu mai este un lucru atât de comun să deţii cunoştinţe despre originile muzicii noastre (africane şi în general rădăcini latine), despre felul in care Spania a influenţat muzica de pe un alt continent (în mod special Cuba) şi felul în care ei ne-au influenţat pe noi şi pe restul lumii.” – spune Sandra.

Sandra  Carrillo  Casbas este o tânără artistă, născută în 1989 la Barcelona (Spania). Încă din primii ani ai copilăriei s-a simțit atrasă de muzică și a început cu discurile de vinil ale părinților săi, ascultând genuri ca soul, funk, blues sau gospel. A studiat singură și și-a descoperit și îmbunătățit tehnica vocală prin multă repetiție. În ani iadolescenței și-a schimbat radical stilul și s-a îndreptat spre muzica flamenco, ca mai târziu să simtă o apropiere față de muzica latino. O călătorie în Cuba i-a stârnit interesul în această direcție și de atunci obiectivul ei s-a transformat în acela de a promova atât cultura spaniolă cât și cultura latină prin muzică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ