Câini fără stăpâni, adunați de pe străzile Timișoarei

98

Autoritățile și-au amintit de o veche problemă a orașului: câinii fără stăpân. Astfel, după mai multe sesizări de la timișoreni, polițiștii locali și angajații firmei de ecarisaj au organizat o ”vânătoare” pentru a strânge animalele de pe străzi.

S-a acționat pe str. Grigore Alexandrescu, în apropierea ruinelor care ar fi trebuit să fie spital.

S-a reclamat că mai mulți câini fără stăpân prezentau un real pericol pentru cetățenii care locuiesc în apropiere, fiind observați venind dinspre un teren viran, motiv pentru care s-a stabilit să se acționeze pentru a-i prelua.

În urma acțiunii au fost prinși cinci câini care au fost transportați la adăpostul de animale al societății Danyflor. De altfel, și la ultima acțiune pe cartiere desfășurată de polițiștii locali în cartierul Aradului – Torontalului au fost reclamate situații în care animale fără stăpân trăiesc pe străzi, de fiecare dată polițiștii locali comunicând aspectele reclamate cu privire la această situație către reprezentanții Direcției de Mediul din cadrul Primăriei pentru luarea măsurilor legale”, transmite Poliția Locală.

Autoritățile nu au o cirfă exacta a animalelor fără stăpân care își fac veacul pe străzile orașului. ONG-urile pentru protecția animalelor susțin că mai trăiesc pe străzi câteva mii de câini maidanezi.

LĂSAȚI UN MESAJ