Raită pe șantierul autostrăzii A1! Cum stau lucrările pe lotul 3 din Lugoj – Deva. Foto-Video

331

Când vom circula pe autostradă, între Coșevița și Ilia? Este întrebarea de pe buzele tuturor șoferilor, în condițiile în care următorul lot, până la Deva, se va deschide la finalul anului, așa cum promite CNAIR. Ei bine, oficialii Companiei de Drumuri susțin că și lotul 3 din Lugoj – Deva va fi deschis tot anul acesta, dar membrii Asociației Pro Infrastructură susțin contrariul – nu e nicio șansă ca acest lucru să se întâmple.

În apropierea nodului rutier de la Ilia, mobilizarea constructorului este corespunzătoare, terasamentul ridicându-se într-un ritm alert.

În celălalt capăt al șantierului, la Holdea, săpăturile au avansat în ultimele săptămâni, estimându-se finalizarea acestora în 2018. Tot aici se așteaptă încheierea licitației pentru lucrările suplimentare, astfel încât să poată fi executată breteaua de conectare a autostrăzii cu Drumul Național 68A.

”Deși am fi putut circula pe acest sector de 21 km încă de la finalul anului 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în primăvara lui 2019, într-un scenariu realist-optimist! Fuga de responsabilitate, bâlbele și incompetența autorităților din ultimii doi ani, dar și problemele tehnice întâmpinate de constructor vor genera o întârziere de mai bine de un an și jumătate”, spun cei de la Pro Infrastructură.

Potrivit Stadiului lucrărilor din luna octombrie, afișat pe site-ul CNAIR, graficul de realizare a lotului 3 din tronsonul Lugoj – Deva a ajuns la 86% și ar fi trebuit inagurat chiar în această lună. Costul se rdică la 580 de millioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ