Ca de Black Friday, ACS Poli – FC Botoșani 1-1

121

ACS Poli a bifat a doua remiză de 1-1 în Liga I. Vineri seara, pe un frig pătrunzător de noiembrie, violeții s-au chinuit să țină piept unei formații superioare la aproape toate capitolele.

Timișoara a terminat la egalitate partida cu revelația turului în Liga I de fotbal, FC Botoșani. Un punct care nu o ajută prea mult pe trupa lui Ionuț Popa, însă are o valoare de moral pentru o echipă afectată cu destule probleme, cum este ACS Poli în acest moment. Este a treia etapă consecutivă în care timișoreni nu pierd și asta poate conta mult. Golul lui Bârnoi din prima parte și reușita lui Roman din partea secundă au fost reperele unei partide modeste din punct de vedere tehnic: 1-1.

Poli a deschis scorul la jumătatea primei reprize. Bîrnoi a primit o pasă la limita ofsaidului, în marginea careului advers, și a rămas singur cu Cobrea. O scăriță a mijlocașului timișorean l-a bătut pe portarul Botoșaniului pentru 1-0. Eficiență maximă pentru bănățeni la prima ocazie de poartă a reprizei. Un minut mai tâzriu Ciucur a trimis din marginea careului puțin alături. Nici oaspeții nu se pot lăuda cu prea multe realizări, cea mai importantă venind în finalul reprizei când au cerut un penalty la o intervenție a lui Cânu în suprafața de pedeapsă.

fotbal poli botosani

În primul minut al reprizei secunde, gazdele au trecut pe lângă golul doi prin Abraw, în aceeași fază de două ori. Prima oară blocat de un fundaș dintr-o poziție excelentă iar la cornerul rezultat cu o lovitură de cap puternică dar pe centrul porții. Aveau să fie fie ultimele situații periculoase ale lui Poli pentru că oaspeții au pus stăpânire pe mijlocul terenului și au dictat ritmul.

S-a marcat la poarta adversă, în minutul 54, autor Roman cu o execuție din lovitură liberă, de la 18 metri central, la care Curileac nu a schițat niciun gest: 1-1. Emoțiile la poarta timișorenilor au fost în minutul 75, la o nouă lovitură liberă executată de același Roman, dintr-o poziție mai grea și alături de țintă. Curileac a avut o intervenție salvatoare două minute mai târziu la șutul lui Buș din careu.

Ocaziile s-au înmulțit la poarta lui Poli și Crețu a deviat în ultimul moment mingea pe care Moruțan se pregătea să o trimită la poartă. La faza următoare Bordeianu și-a încercat norocul cu o torpilă de la 25 de metri care a zguduit bara din stânga lui Curileac. Poli a scăpat cu fața curată după aceste ocazii ale Botoșaniuliu și se alege cu un punct din acest joc.

Timișoara adună 23 de puncte și rămâne a opta în clasamentul Ligii I. În runda viitoare Poli se va deplasa pe terenul campioanei, FC Viitorul Constanța.

ACS Poli: Curileac – Crețu, Bocșan, Cânu, Melinte (min. 67 – Doman) – Soljic, Artean – Munteanu, Bîrnoi (min. 84 – Haruț), Ciucur – Abraw (min. 60 – Drăghici).

FC Botoșani: Cobrea – Burcă, Miron, Ungurușan, Mușat – Bordeianu, Tincu – Roman (min. 78 – Chitoșca), Moruțan, Buș (min. 88 – Rodriguez) – Popa (min. 55 – Târnovan).

LĂSAȚI UN MESAJ