Timişorenii Burcea și Rose, printre marcatorii naționalei Stejarilor, în meciul cu Rusia

286

Naționala României a învins Rusia în CEN, 30-0, două dintre eseurile Stejarilor fiind opera rugbiștilor de la Timișoara. Burcea a deschis tabela, iar Rose a adus punctul bonus ofensiv.

Jucătorii lui Timișoara Saracens s-au numărat printre remarcații partidei pe care echipa națională a disputat-o în compania Rusiei în Cupa Europei pe Națiuni. Partida din etapa a patra, jucată la Iași, s-a încheiat cu victoria tricolorilor cu 30-0 (5-0) care au reușit să marcheze 4 eseuri și să obțină și punctul bonus ofensiv.

Căpitanul campionilor, Stelian Burcea, a semnat primul eseu al întâlnirii în minutul 31, reușita sa stabilind scorul pauzei. Mijlocașul la deschidere Jody Rose a fost cel care a marcat al patrulea eseu al României, la ultima fază, aducând și bonusul ofensiv. Celelalte puncte ale tricolorilor au fost marcate de Vlaicu (un eseu, două penalități și două transformări) și Lucaci (un eseu).

Un alt remarcat din tabăra timișorenilor a fost mijlocașul la grămadă Vali Calafeteanu, cel care a bifat meciul cu numărul 80 în tricoul naționalei. Toți cei trei au început din primul minut partida cu Rusia la fel ca și Vali Popârlan, Paula Kinikinilau, Mădălin Lemnaru, Stephen Shennan și Cătălin Fercu. Eugen Căpățână a venit de pe bancă și a intrat pe teren în repriza secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ