Bugetul Timişoarei intră în dezbatere. Vezi ce proiecte pregăteşte primăria pentru 2018!

209

Bugetul Timişoarei a fost trasat şi va intra în dezbatere publică. El poate fi analizat pe site-ul Primăriei Timişoara, iar cei care au obiecţii sau sugestii le pot prezenta luni, 19 februarie, de la ora 15:00, în cadrul dezbaterii organizate la sediul instituţiei de pe CD Loga.

“Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea proiectului de hotărâre aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant”, transmite Primăria Timişoara.

 În 2018, Timişoara are aproape 1,4 miliarde de lei în buget, iar investiţiile au o mare pondere. Nu la fel de mare ca în 2017, dar şi anul acesta se vor face proiecte noi sau se vor continua cele începute, investiţiile propuse fiind în sumă de 274 milioane de lei.

”Învăţământul” primeşte anul acesta 29 de milioane de lei, ”sănătatea” aproape 63 de milioane de lei, iar ”spaţiile verzi” – 11,6 milioane de lei. La capitolul ,,sport” sunt alocaţi 2,9 milioane de lei.

Autorităţile nu renună la ideea construirii unei săli polivalente de 16.000 de locuri. Ca şi anul tecut, au fost alocaţi pentru proiectul tehnic al acesteia, 400.000 de lei, bani necheltuiţi anul trecut. Şi proiectul de construie a unui aquapark în zona Mehala rămâne în picioare. Cu 100.000 de lei se dorește realizarea acestui proiect SF şi a documentaţiei tehnice.

”Cultura, recreerea şi religia” primesc 21,5 milioane de lei.

Rămâne valabilă reabilitarea mai multor clădiri de cultură, dar şi ideea primarului de a transforma Clinica de Dermatologie de pe strada Mărăşeşti într-un centru multicultural, proiect ce a pierdut finanţarea europeană în 2017. Pentru acest obiectiv se alocă 1 milion de lei.
Poate cel mai important capitol, și anume cel ce privește ”transporturile”, primeşte 107,7 miioane de lei. 54 de milioane de lei merg la ”transportul în comun”, iar pentru străzi sunt alocaţi 28,7 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.