170 de mii de lei pentru reabilitarea unei gări în care nu mai oprește nici un tren. Spațiile se închiriază pe Facebook

706

Niciun tren de călători nu mai circulă spre Lupeni de ani buni. Anul trecut, CFR-ul a băgat bani în reabilitarea gării din Lupeni. Asta după ce primăria a amenințat cu amenzi. Într-un decor nou, spațiile din gara respectivă sunt oferite spre închiriere pe Facebook. Și nu de CFR.

Peste 170 mii lei reparațiile la gară

Un răspuns oferit de reprezentanții CFR arată că Regionala Timișoara a executat, anul trecut, în baza unui contract de prestări servicii, lucrări de reparații la acoperișul și la fațadele clădirii de călători din Halta Lupeni. Valoarea lucrărilor a fost de 173.495,68 lei.

”Conform prevederilor Legii 153/2011 și Legii 10/1995 proprietarii clădirilor sunt obligați să întrețină corespunzător imobilele aflate în proprietate”, morivează CFR reabilitarea gării prin care nu mai trece niciun tren.

Spații date spre închiriere. Pe Facebook

Pe rețeaua de socializare circulă un anunț. Un lupenean oferă un spațiu de închiriat în gara din Lupeni. Încă din toamna anului trecut.

CFR susține, în răspunsul oferit GDD, că în ceea ce privește închirierea spațiilor și terenurilor aflate în administrarea regionalellor, activitatea este ”reglementată la nivelul companiei”. Aceasta are drept scop dezvoltarea activității economice pe plan local.

gara-lupeni”Toate regionalele CF organizează periodic licitații publice pentru închirierea spațiilor disponibile (din gări sau aflate în proximitatea acestora), iar la licitații pot participa toți agenții economici care doresc să desfășoare sau să dezvolte activități comerciale pe plan local”, susțin cei de la CFR.

Potrivit acestora, pentru Halta Lupeni, a fost transmisă o solicitare din partea unei organizații non-profit. Aceasta dorește să închirieze un spațiu în gară. Conform oficialilor, CFR Timișoara nu a luat până în prezent nicio decizie. Solicitarea este ”în curs de analiză la nivelul diviziilor de specialitate”.

 

sursa: gddhd.ro

LĂSAȚI UN MESAJ