Bugetarii primesc noi tichete, pe lângă cele de vacanță! Iohannis a promulgat legea

144332

Angajații de la stat vor primi tichete culturale, cu care pot merge la filme, spectacole și expoziții. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea biletelor de valoare, prin care se introduce tichetul cultural acordat angajaţilor. Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei pentru un eveniment, în cazul celor acordate ocazional.

Legea vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea unui nou tip de bilete de valoare – tichetul cultural.

„Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

Bunurile şi serviciile culturale pot fi: a) abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor.

Cu acest tichet se vor mai putea achiziționa cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

Se vor putea acorda pentru serviciile oferite de bazele sportive și centrele de fitness, serviciile oferite de unitățile medicale sau balneare pentru recuperarea capacității de muncă, dar și pentru achiziționarea de echipament sportiv.

Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment pentru cele acordate ocazional”, se arată în lege.

Pe 13 iunie, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind biletele de valoare, prin care se introduce tichetul cultural.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modul şi condiţiile de acordare a biletelor de valoare angajaţilor. Totodată, iniţiativa legislativă vizează unificarea legislaţiei privind acordarea tichetelor de masă, a tichetelor-cadou, tichetelor de creşă şi a voucherelor de vacanţă, precum şi introducerea de unui nou tip de bilete de valoare, respectivul tichetul cultural.

sursa: libertatea.ro

8 COMENTARII

  1. Nu primim voucher-ele de vacanta…dar sa mai dea si alte tichete…defapt, ei p4omulga sa arate ca sunt alături de popor dar instituțiile nu ai bani, deci…

  2. CEVA BUN IN VIATA NOASTRA A BUGETARILOR DAR OARE CAND VA BINEVOI DOMNUL PRIMAR AL SECTORULUI 3 DL. NEGOITA SA ACORDE ACESTE TICHETE SI CELE DE VACANTA CELOR DELA DGASPC SECTOR 3 CA AM INTELES CA LA PRIMARIA SECTORULUI SAU DAT DAR LA DGASPC NU ARE PREVAZUT IN BUGET ACESTE CHELTUIELI OARE LE MAI PRIMIM VRE-O DATA SAU ASTEPTAM UN ALT PRIMAR CARE SA AIBA IN VEDERE SI ACEASTA OBLIGATIE PREVAZUTA DE LEGE

  3. Buna dimineata, vor fi impozitate ca si tichetele de masa din 310 ron dupa ce le impoziteaza cu 40% mai mancam si noi de 180 ron.Rusine!

  4. „Privatii” nu au aceleasi drepturi, desi din taxele platite de ei catre buget sunt achizitionate biletele „bugetarilor”.Big dislike!

  5. Nici tichetele de masă nu ni se dă pe toată luna dacă lucrăm la jumătate de normă în fiecare zi.dapoi atunci tichete de vacanta????????

LĂSAȚI UN MESAJ