Bugetarii din Banat vor obţine mai mulţi bani de pe urma tichetelor de masă

1227

O veste bună pentru bugetarii, printre care şi cei din Banat, care beneficiază de tichete de masă: a crescut valoarea acestora. Pe de altă parte, vestea proastă este că au crescut şi preţuire mărfurilor alimentare.

După cum arată datele Ministerului Muncii, valoarea nominală indexată a unui tichet de masă, rezultată prin înmulţirea ultimei valori indexate a tichetului de masă (9,41 lei) cu indicele creşterii preţurilor de consum la mărfurile alimentare (1,017%), este acum de 9,57 lei. Legea prevede indexarea semestrială a valorii nominale a unui tichet de masă cu indicele preţurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică.

De asemenea, valoarea nominal indexată a unui tichet de masă se stabileşte prin înmulţirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creşterii preţurilor de consum înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Naţional de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru şi nivelul mediu al aceluiaşi indice pe penultimul semestru.

sursa: informaţiazilei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ