Bucuria șoferilor, drumuri județene în curs de finalizare

460

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu, aduce câteva veşti bune conducătorilor auto ce circulă mai cu seamă între comune .

Din poziția dânsei de coordonator direct al lucrărilor de infrastrastură, ne anunță că mai multe drumuri județene sunt în lucru în fază avansată. Trei dintre ele vor putea fi recepționate chiar în acestă lună.

Situaţia lor este următoarea:

-Asfaltarea drumului județean DJ 951C dintre Săcălaz și Sânmihaiu Român pe o lungime de cinci kilometri și jumătate este finalizată în proporție de 98 de procente. Mai sunt de executat podețe și accese la drumurile laterale și montarea suplimentară a unor indicatoare rutiere și marcaje.

-Drumul DJ 592B dintre Șipet și Folea are o lungime de aproape cinci kilometri iar lucrările sunt în stadiu de circa 65 de procente realizate. Încă se mai lucrează la îmbrăcămintea asfaltică în două straturi, podețe și accese laterale și semnalizarea rutieră.

-Pe sectorul Drăcșinești – Fârdea pe o lungime de șase kilometri este în lucru o ranforsare de sistem rutier cu denumirea de DJ 681. Lucrarea este cam la jumătate cu cele 55 procente terminate. Se mai lucrează la îmbrăcămintea asfaltică în două și trei straturi, executarea șanțurilor betonate cât și semnalizarea rutieră.

Toate aceste drumuri au fost contractate de CJT încă în mandatul trecut iar acum, în funcție de condițiile meteorologice, se poate finaliza în acestă lună sau cel târziu în decembrie.

Valoarea totală a acestor trei șantiere se ridică la 10 330 000 lei fără a mai adauga și TVA-ul aferent.

Iar pentru anul 2017 cel mai probabil in primavara se mai pot termina alte cinci drumuri ce se afla in lucru:

-DJ 595C Deta-Opatița-Birda pe lungimea de 7,7 km realizat 75%
-DJ 588 Șemlacu Mare-Ferendia lungime de 4,4 km finalizat 55%
– DJ 609H Babșa-Ghizela pe o lungime de 4,85 km realizat 30 %
-DJ 693B Iohanisfeld-Ivanda lungime de 6,7 km încă așteaptă o seamă de acte necesare.
-DJ 681 Făget-Drăcșinești pe o lungime de 10 km de asemenea încă mai are nevoie de autorizații.

Aceste cinci șantiere vor consuma încă 39 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ