Bronz mondial pentru România la American Dance Sport Festival. Timișorenii, la un pas de o nouă medalie

1273

Dansul sportiv românesc și-a confirmat încă o dată valoarea, de această dată la American Dance Sport Festival, competiție derulată, în zilele 8-9 octombrie, în Clarck Athletic Center, de la Universitatea Massachusetts din Boston.
Competiția americană a cuprins și Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, precum și Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.
Cel mai important rezultat pentru România a fost cel al perechii Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu, cei doi reușind clasarea pe a III-a treaptă a podiumului, trecându-și în cont medaliile de bronz la Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.

La Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, România a fost reprezentată de perechile Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu și Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu, ambele perechi evoluând până în semifinale, acolo unde au ocupat locul 7, respectiv 11. Evoluția de la Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard le-a adus puncte importante sportivilor români, care au înregistrat urcări semnificative în Clasamentul Mondial de Ranking.

Tot în competiția americană a fost inclus și concursul Adult Latin WDSF World Open Boston, la care, între cele mai bune perechi la nivel mondial, a participat și perechea compusă din Ionuț Alexandru Miculescu și Andra Păcurar, care au reușit calificarea în finală, unde au terminat competiția pe locul 5. Ionut și Andra sunt cotați în acest moment pe locul 34 mondial în clasamentul World Ranking Adult Latin al WDSF.

La Adult Standard, perechea formată din Rareș Cojoc-Adreea Matei s-a situat în finală pe locul 6.
România se întoarce de la Boston cu încă două medalii de bronz cucerite de perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, care au participat la categoria Adult Standard Divizia de Profesioniști, rezultat ce le-a permis o ascensiune de trei locuri în clasamentul mondial de specialitate, de pe 18 pe locul 15.
La competiția americană, România a avut un reprezentant și în rândul juraților, prin arbitrul internațional Mircea Gavrilă.

simon-sorin-dumitru-constantinescu-florentina-inaintea-competitiei-senior-i-ten-dance-wdsf-world-championship-boston-united-states-09-october-2016WDSF World DanceSport Championships Senior I Ten Dance

1. Ruben Viciana Lopez & Eva Moya (ESP)
2. Michal Mladek & Sarka Hesova (CZE)
3. Simon Sorin Dumitru & Constantinescu Florentina (ROU)
4. Frederick Roesler & Janine Rusher (GER)
5. Salvatore Calio’ & Agata Maiorana (ITA)
6. Peter Psenak – Drahoslava Psenakova (SVK)

Foto Federația Română de Dans Sportiv

 

LĂSAȚI UN MESAJ