Blocadă totală în Qatar! Trei țări arabe au întrerupt relațiile diplomatice

279

Criză diplomatică acută în Golful Persic. Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, dar și Egiptul și-au întrerupt relațiile diplomatice cu statul Qatar. Și nu numai atât: au anunțat închiderea spațiului aerian și a porturilor maritime pentru toate mijloacele de transport ale Qatarului.

Motivul invocat este sprijinul pe care autoritățile de la Doha l-ar acorda organizațiilor teroriste. Acestea sunt acuzate că „destabilizează securitatea regională”.

Qatarul denunță însă „o campanie de minciuni” și invenții, al cărei scop este punerea sa sub tutelă. Un comunicat al Ministerului de Externe de la Doha subliniază că, în calitate de membru al Consiliului de Cooperare al Golfului, Qatarul respectă suveranitatea altor țări și nu intervine în afacerilor lor interne.

Decizia coordonată, luată de cele trei țări arabe după o aprigă dispută în legătură cu susținerea pe care Qatarul o acordă Frației Musulmane, cea mai veche mișcare islamistă din lume. Qatarul spune că acuzațiile sunt nejustificate, că nu au absolut nicio bază legală.

LĂSAȚI UN MESAJ