Bilanțul voleiului timișorean la final de an 2015

106

Formațiile din Timișoara iernează pe locuri călduțe în eșalonul doi al voleiului românesc. Universitatea, Agroland și Poli au așteptări ridicate de la anul 2016.

Anul 2016 se anunță a fi unul prielnic pentru voleiul timișorean, ale cărei reprezentante conduc seriile vestice din Divizia A2 la jumătatea întrecerii. Competiția masculină este dominată clar de studenții timișoreni, în timp ce la feminin junioarele de la Agroland sunt foarte bine plasate, urmate îndeaproape de CSU Poli.

Participante la turneele promovare în vară, grupările timișorene și-au confirmat statutul de favorite în actuala stagiune. Prima parte a sezonului le-a adus performanțe și rezulate însemnate care le dă speranțe pentru finișul campionatului. Cu o titulatură nouă, CS Universitatea Vest, studenții pregătiți de Sorin Schiesz sunt lideri absoluți în clasament cu o linie de invidiat. Au numai victorii obținute în care au cedat un singur set. Campionatul se reia în 16 ianuarie cu o deplasare la Arad.

În ierarhia feminină ACS Agroland, echipa pregătită de profesorul Dorin Jitaru, este a doua în tabel, în spatele echipei secunde Medicina Târgu Mureș. Cu o singură înfrângere în prima parte a stagiunii, timișorencele stau bine în condițiile în care liderul nu are drept de promovare. Două poziții mai jos o regăsim pe CSU Politehnica, echipă condusă de Cerasela Șerban. Întrecerea se reia în 16 ianuarie cu un joc acasă contra lui CSȘ Baia Mare pentru Poli, iar Agroland primește vizita lui CSM Satu Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ