Bilanțul Poliției de Frontieră pe 2018: infracțiuni duble față de 2017

60

Anul se apropie cu repeziciune de final, iar polițiștii de frontieră si-au făcut bilanțul activității. Astfel, aflăm că în primele 11 luni ale acestui an au fost constatate de două ori mai multe infracțiuni decât în aceeași perioada a anului 2017.

„Poliţiştii de frontieră au depistat 348 fapte de natură infracţională, aproximativ de 2 ori mai multe comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, când au fost depistate 173. În urma acestora au confiscat – independent sau în colaborare cu lucrătorii vamali – bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, după cum urmează: 131.300 bucăţi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie; 120.000 perechi încălțăminte; 23.500 bucăţi produse cosmetice şi de parfumerie.

De asemenea, în perioada de referință au fost ridicate în vederea confiscării sute de mii de articole diverse, susceptibile a fi contrafăcute, constând în jucării pentru copii, produse de uz casnic sau de igienă personală etc”, se arată în bilanț.

Rutele cele mai folosite pentru introducerea mărfurilor contrafăcute în România sunt: China-România – pe mare și Turcia-România. Potrivit polițiștilor, cele mai traficate mărfuri sunt parfumurile, cosmeticele, ceasurile, jucăriile, piesele auto, tutunul și alcoolul. Zona de vest a țării este cunoscută pentru contrabanda cu țigări și alcool, în special din Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ