Fostul șef al Casei de Asigurări de Sănătate, prins cu o șpagă uriașă! Unde a ascuns o parte din milioanele de euro primite

839

Lucian Duţă, fost preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar pe cauţiune, pentru luare de mită în formă continuată, anunță DNA.

Lucian Duță este acuzat de procurorii DNA că a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în calitate de șef al CNAS și ar fi primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 de euro prin transferuri bancare și 800.000 de euro în numerar.

Ce spun procurorii: 

„În perioada 2010 – 2012, inculpatul Duță Nicolae Lucian, în calitate de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a pretins de la reprezentanții a două firme de software un comision de 10% din valoarea fiecărui act adițional sau contract pe care l-a semnat în această calitate și a primit suma totală de 6.300.000 de euro, dintre care 5.500.000 euro prin transferuri bancare și 800.000 euro în numerar.
Sumele de bani au fost remise inculpatului Duță Nicolae Lucian fie în numerar (în mai multe tranșe), fie prin virament în contul unei companii offshore înregistrată în Insulele Antile și cu conturi bancare deschise în Elveția.În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra sumei de 2.183.820 euro identificată într-un cont bancar din Elveția, asupra unui teren cu construcție S+P+4, asupra a 3 apartamente și asupra unui autoturism.”

Dosarul lui Lucian Duță a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

sursa – revista22.ro

1 COMENTARIU

  1. Banii furați de Duță s au dus în imobile și BMW urî puse pe numele amantei Sofian Simona Maria, a părinților acesteia și a celor 3 frați ai ei Alina, Carolina și Victor.
    Din anul 2014 Sofian Simona Maria este încadrată de către Sorin Oprescu că șef serviciu la compania WTCB SA, acolo unde Primăria Capitalei este acționar. Din acel moment și până în prezent Dra devine amanta administratorului special Avramoiu Pavel, actualmente și administrator la CN Coresi, implicat în foarte multe scandaluri de corupție și ilegalități. Cei doi împreună sunt pe „tarlaua lor”, se lăfăie cu banii companiilor, banii merg in extern pe contracte fictive de prestări servicii și mai departe în firma lui Sofian Carpathian Business Development srl. Sofian este recunoscuta la nivel național ca având astfel de meserii in umbra unor oameni influenți politic și cu bani cum ar fi Vanghelie, Oprescu, Duță și Avramoiu in actual, protector al Primăriei Capitalei. Dra Sofian se îmbracă doar de lux, schimba BMW urile și mănâncă doar in restaurante de lux, pe banii cui? In trecut ai lui Duță, acum ai WTCB SA. Daca presa ar cerceta, ar scrie capitole lungi pe acest subiect.

    Sofian Simona Maria e gravida in 7 luni! Duta se lauda ca e copilul lui, dar individa e amanta lui Avramoiu de la WTC si CN Coresi! Deci…e foarte interesant acest film. Asteptam ca DNA sa-l ancheteze pe Avramoiu, se lauda si asta ca il sustine PSD cum si pe Duta il sustinea Basescu! Eu zic sa fuga amantrei in Costa Rica cu Sofian cu tot, familie mare! Niste penali ordinari!

LĂSAȚI UN MESAJ