Bilanţul dezastrului din Caraş-Severin: 800 de locuinţe inundate, 300 de evacuaţi

1207

Pompierii din Caraş-Severin au tras linie şi au făcut bilanţul inundaţiilor care au lovit judeţul în ultimele 24 de ore. Cantităţile mari de precipitaţii care au căzut în ultimele 24  de ore au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţul Caraş-Severin: Reşiţa şi cartierele aparţinătoare (Câlnic, Moniom, Țerova) Bocşa, Ezeriş, Ramna, Valeapai, Fârliug, Remetea Pogăniş, Dezeşti, Biniş, Izgar, Oraviţa, Brădişoru de Jos şi Şoşdea.

Cele mai afectate de inundaţii au fost localităţile Bocşa, Ramna, Reşiţa, Valeapai şi Remetea Pogăniș, unde a fost necesară evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane, fiind inundate peste 800 de locuinţe.

„La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” a fost operaţionalizată grupa operativă şi a fost crescută capacitatea operaţională prin suplimentarea numărului de efective. Peste 170 de pompieri militari au fost concentraţi în zonele afectate de inundaţii pentru a interveni în sprijinul populaţiei. Alături de pompierii militari, la intervenţii au participat şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai comitetelor locale pentru situații de urgență. În sprijinul inspectoratului nostru au fost dislocate forţe din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Mehedinţi şi Dolj. Inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” a coordonat activitatea forţelor din teren, deplasându-se în localităţile cel mai afectate de inundaţii”, transmite ISU Semenic Caraş-Severin.

Situaţiile de urgenţă au fost sesizate mult peste medie la 112. Au fost nu mai puţin de 350 de apeluri în 12 ore. S-a intervenit cu prioritate pentru evacuarea persoanelor şi salvarea acestora, iar după finalizarea acestei activităţii s-a acţionat pentru evacuarea apei din case şi curţi. Misiunile pompierilor s-au desfăşurat în condiţii grele din cauza drumurilor blocate sau acoperite de apă, dar s-au depus eforturi pentru a răspunde tuturor solicitărilor persoanelor aflate în dificultate.

Pe parcursul nopţii, pompierii militari au rămas în zonele afectate de inundaţii şi au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei din case şi curţi. Aceste activităţi de diminuare şi înlăturare a efectelor inundaţiilor vor continua şi pe parcursul acestei zile.

Foto: vesttv-resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ