Bicicliști din Timișoara și Banat, vi se pregătește ceva!

418

În lumea tot mai aglomerată și mai mai grăbită din ziua de azi, transportul cu mijloace alternative ar trebui să fie o posibilitate de care să se țină cont. Bicicletele ar putea fi o soluție vibilă de a asigura un transport curat, măcar pe distanțele mai scurte.

Cu toate că bicicletele, velocipedele sau cum s-au mai numit de-a lungul timpului au apărut cu multă vreme înaintea mașinilor, nici până acum nu sunt văzute bine de șoferi. De parcă cineva ar vrea să le ia din supremație.

Avantajele ar fi multe: un mod mai sănătos de deplasare ce implică mișcare fizică, contact direct cu natura, costuri reduse din toate punctele de vedere, evitarea ambuteiajelor.
Planurile sunt mari pentru a face ciclism în împrejurimile Timișoarei. Sunt în vederile edililor nu mai puțin de 16 piste moderne. Timpul de așteptare evident că este nedefinit. Dar poate se vor face. Cândva.

Din acestea, două sunt deja funcționale. E vorba de pista ce leagă orașul de frontieră cu țara invecinată Serbia. Dar până la finalul când se va putea pedala până la Becicherecul Mare încă va mai curge multă apă pe Bega.

O a doua pistă ce se spune că ar fi gata este cea din comuna Giroc până la Pădurea Giroc pe o lungime de șapte kilometri.

Dar afară de acestea două există incă 14 propuneri ce însumează nu mai puțin de 223,8 de kilometri. Ar fi câteva de citat din lista lungă și optimistă:
– Timișoara, Cerneteaz, pădurea Pișchia
– Timișoara-pădurea Bistra-parcul dendrologic de la Bazoș
– De la Șag pe malul Timișului până la Bazoș
– Pădurea Pișchia- Ianova – Remetea Mare până la Bega
– Stațiunea Calacea până la Sânandrei

Și încă multe altele. Când vor fi gata? Poate în curând, poate când vor fi bani, poate nu se poate estima. Bicicliști fiți optimiști. Vor fi piste pentru două roți! Odată și odată.
Iar cine este cuminte și așteptă cu răbdare primește și un bonus: o sănătate de invidiat!

LĂSAȚI UN MESAJ