Grindeanu dă înapoi în scandalul plafonării indemnizațiilor pentru mame

95

Premierul Sorin Grindeanu, atacat în urma prezentării unui proiect de plafonare a indemnizațiilor pentru îngrijirea copilului, dă înapoi și spune că nu a fost luată o decizie în acest sens.

”Vorbim de acel plan de convergenţă care a fost la ultima şedinţă de guvern. Acolo nu se spune că aceasta va fi acţiunea, ci că va fi o consultare şi că, în urma acelei consultări, există această posibilitate. Nu este luată decizia. Da vă mai spun ceva, 97 la sută, pe cifre reale, din indemnizaţii, sunt sub 5.000 de lei, în acest moment, în România. Deci aceasta este realitatea, sub 5.000 de lei, nu sub 10.000 de lei. (…) Vorbim despre o consultare, legată de acest subiect. Nu e luată nicio decizie, de aceea îmi doresc să reducem un pic tensiunea, din acest punct de vedere”, a explicat Grindeanu.

El a insistat că nu se pune problema ca o măsură să fie luată în scurt timp: ”Nu există asemenea proiecte, e vorba de acel plan de convergenţă unde, printre măsurile pe care am putea să le luăm în perioada următoare, nu însemnând următoarea săptămână, următoarea lună, ci pe o durată mai îndepărtată, ar putea fi şi aceasta”.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că ia în calcul plafonarea indemnizațiilor pentru mame până la 8.000 de lei. În schimb, Liviu Dragnea, șeful ei pe linie de partid, a susținut că nu este de acord cu o astfel de măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ