BCT-ul a săltat pe locul patru

137

”Leii” au smuls o prețioasă victorie externă la Galați și rămân neînvinși în mandatul lui Tudor Costescu. BC SCM Timișoara a urcat pe locul 4 după 90-87.

Timișoara a legat al doilea succes în Liga Națională cu noul antrenor pe banca tehnică. Cu Tudor Costescu la cârmă, BCT-ul a reușit să o învingă pe Phoenix Galați chiar pe malul Dunării, sâmbătă seara. Un 90-87 ce va atârna greu în ecuația calificării în play-off.

Oaspeții au fost cei care au dictat ritmul și au preluat conducerea cu 27-23 în primul sfert. Au urmat sferturile doi și trei, de asemenea câștigate, cu 3 și respectiv 5 puncte. Practic BCT a condus pe toată durata partidei. Ultimul parțial a fost unul pe muchie de cuțit, cu Phoenix revenind puternic și contestând victoria BCT-ului. Cu 15 secunde rămase de jucat Flowers a adus coșul de două puncte ce a garantat victoria Timișoarei.

Rezultat cu atât mai important cu cât bănățenii nu l-au avut în teren pe principalul marcator Mladen Jeremic decât timp de 9 minute din cauza unei accidentări la șold. Căpitanul a marcat doar 10 puncte în timpul petrecut pe parchet. La rampă au ieșit Flowers – 24 puncte, Popa Calotă – 17 puncte și Komatina – 10 puncte.

Pentru timișoreni urmează meciul adevărului peste câteva zile, în antepenultima etapă  a sezonului regulat. În 1 februarie primesc vizita campioanei CSMU Oradea și au nevoie de o victorie pentru a-și păstra șansele la locurile 1-6.

LĂSAȚI UN MESAJ